Samen natuur maken

Natuurontwikkeling in West-Friesland en Hollands Kroon versterkt de community

Globale problemen, lokale oplossingen

Om klimaatverandering aan te pakken, werken we samen met inwoners aan initiatieven en oplossingen die relevant zijn voor de lokale gemeenschap. Samen werken we aan impactvolle natuurprojecten. Doe ook mee!

Natuurlijke klimaatoplossingen in West-Friesland en Hollands Kroon

In heel Nederland en dus ook in West-Friesland en Hollands Kroon kunnen natuurlijke klimaatoplossingen een grote bijdrage leveren aan het tegen gaan van klimaatverandering. Microsoft en Climate Cleanup bundelen de krachten om deze oplossingen verder te ontwikkelen. Beide organisaties vinden elkaar in het gedeelde doel om natuur te creëren en daarmee veel impact te behalen zoals toegenomen biodiversiteit en de opslag van CO2. Het ondersteunen van lokale initiatieven speelt hierbij een centrale rol. Ook werken Climate Cleanup en ondernemers samen om de impact van lokale initiatieven meetbaar en inzichtelijk te maken.   

Samen bouwen aan lokale natuurlijke klimaatoplossingen

Climate Cleanup zoekt en ondersteunt mensen en initiatieven die (willen) werken aan schaalbare natuurlijke klimaatoplossingen binnen West-Friesland en Hollands Kroon. Projecten kunnen gebruik maken van het netwerk van Climate Cleanup en de expertise op het gebied van natuurlijke klimaatoplossingen. Een drietal van deze initiatieven komen in aanmerking komen voor een bijdrage van $15k financiering gedoneerd aan Climate Cleanup vanuit een Community Engagement fonds door Microsoft. 

Mee doen? 

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan dit traject en in aanmerking wilt komen voor een financiële bijdrage, laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het traject gaat van start in juni 2021. Voel je vrij om dit in je netwerk te delen.